Σχεδιασμός της τουριστικής προβολής της Ελλάδας

Σχεδιασμός της τουριστικής προβολής της Ελλάδας

Αρ. Πρωτ. 6291/18.02.2010

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Στον αέρα βρίσκεται η τουριστική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, την ώρα που ο τομέας του τουρισμού αποτελεί ανάσα για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Η εικόνα που εμφανίζουν τα ξένα δημοσιεύματα για τη χώρα μας, είναι αρνητική και ως εκ τούτου ένας τομέας που θα μπορούσε να ανορθώσει την βεβαρημένη εικόνα είναι ο τουρισμός. Ενώ, λοιπόν, ο τουρισμός αποτελεί μια βασική πηγή εισροών και συναλλάγματος για την Ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση υποτιμάει τον τομέα αυτό και δεν δίνει τη δέουσα σημασία που θα έπρεπε ως προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας στοχευμένης πολιτικής.

Η διαφημιστική προβολή της Ελλάδας στα ΜΜΕ του εξωτερικού για την περίοδο 2010-2011, θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει, έτσι ώστε να προωθηθούν τα προγράμματα των τουριστικών πρακτόρων. Αντίθετα αυτό που κατορθώνει η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τις μέχρι τώρα επιλογές του, είναι να προχωρά στο κλείσιμο των γραφείων του ΕΟΤ του εξωτερικού και στην υποτίμηση του τουριστικού τομέα της χώρας μας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στον σχεδιασμό τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό; Αν ναι, πότε θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός;

Απάντηση Υπουργείου